ARBEIDSRECHT

Geschillen op de werkvloer hebben veel impact op werkgevers en werknemers. Het belet werkgevers in het ondernemen en het zorgt voor stress en onzekerheid bij werknemers. Huib van Hapert biedt gerichte juridische begeleiding om u door deze complexe situaties te navigeren. Of het nu gaat om het beëindigen van een arbeidsovereenkomst of het beoordelen van contractuele bedingen, Huib combineert strategisch denken met diepgaande kennis om tot optimale oplossingen te komen. Hij biedt een helder beeld van de risico’s en kosten, altijd met het oog op uw langdurige tevredenheid.

ONRUST OP DE WERKVLOER

Onrust op de werkvloer is schadelijk voor zowel werkgever als werknemer. U wilt zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe daar een einde aan komt. Het helpt dat Huib van Hapert u aan de vooravond van een geschil kan adviseren over de kansen en de aanpak. Dat kan rechtstreeks, of op de achtergrond. Soms brengt de tactiek namelijk mee dat de cliënt nog zogenaamd zelf correspondentie verstuurt.

PROCEDURE EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST

Het ontslag op staande voet vormt een vreemde eend in de bijt. Dan is het cruciaal dat Huib van Hapert al meteen direct betrokken is bij het opstellen en verzenden van de ontslagbrief, omdat die brief in een latere procedure doorslaggevend is. Bij een reguliere ontbindingsprocedure is het dossier doorslaggevend. Ook dan loont het de moeite als Huib van Hapert al van het begin af aan over uw schouder meekijkt en meedenkt. Uiteraard kan Huib van Hapert samen met u een arbeidsovereenkomst opstellen of beoordelen. Speciale bedingen als een concurrentie- of relatiebeding zijn namelijk maatwerk. Een goede voorbereiding voorkomt dat een rechter er later een streep doorheen zet.

EEN GEDEGEN VOORBEREIDING

Essentieel is dat u niet voor verrassingen komt te staan. Juist met een goed opgebouwd dossier staat u sterk voor de rechter. Huib van Hapert staat zowel werkgevers als werknemers bij in allerlei beëindigingsprocedures.

De ontbindingsprocedure is daarbij de voornaamste variant. De hoogte van de ontslagvergoeding vormt onderwerp van strijd. Waar nodig is Huib van Hapert pro actief en probeert hij in een lopende of vastgelopen procedure een doorbraak te forceren. Via een kort geding verkrijgt u dan bijvoorbeeld een uitspraak over een concurrentiebeding, een loonvordering, een rectificatie of een wedertewerkstelling, terwijl tegelijkertijd vaak de knoop wordt doorgehakt over de wijze van beëindiging. Die twee – het kort geding en de ontbindingsprocedure – zijn immers bijna altijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Samen met u bepaalt Huib van Hapert de tactiek. Wanneer te schikken, en wanneer (door) te procederen. Dat kan per moment verschillen. De diversiteit aan uitspraken tussen de verschillende kantonrechters speelt daarbij ook een rol.

CONTACT OPNEMEN

Huib van Hapert houdt u altijd een evenwichtig beeld van de procesrisico’s voor en maakt tegelijkertijd een inschatting van de kosten. Uw uiteindelijke tevredenheid op de lange termijn vormt altijd het einddoel. Zijn praktijk is niet voor niets door de jaren heen ‘via via’ opgebouwd. Neem contact op.

  • CONTACT

NEEM CONTACT OP VOOR UW VRAGEN OF PROBLEMEN

Review

In een periode van onrust was Huib van Hapert een rots in de branding. Hij vertaalde complexe juridische termen naar heldere actiepunten en wist een oplossing te bereiken die voor beide partijen werkte. Zijn transparantie over risico's en kosten was een verademing.

This site is registered on wpml.org as a development site.