STAPSGEWIJS SCHEIDEN

De uitdagingen van een echtscheiding kunnen exponentieel toenemen als er een bedrijf in het spel is. Huib van Hapert begrijpt dit als geen ander. Of u nu de ondernemer bent, bezorgd om de continuïteit van uw bedrijf, of de partner die rechtvaardige verdeling zoekt, Huib biedt deskundig advies en een strategische aanpak voor beide scenario’s. Met een diepgaande kennis van ondernemingsrecht en jarenlange ervaring in complexe echtscheidingszaken, zorgt Huib voor een voorsprong in de rechtszaal. Zijn samenwerkingsnetwerk van fiscalisten, notarissen en andere specialisten zorgt voor een holistische aanpak, waarbij alle aspecten – van alimentatie tot bedrijfsvoortzetting – zorgvuldig worden behandeld.

ECHTSCHEIDING MET EEN EIGEN BEDRIJF

Hebben u en / of uw ex-partner een eigen bedrijf? Juist dan heeft u een ervaren procesadvocaat aan uw zijde nodig. De echtscheiding heeft grote gevolgen voor de onderneming. Huib van Hapert kan zich voorstellen dat u zich als ondernemer zorgen maakt om de continuïteit van het bedrijf. Een uitkoop van uw echtgeno(o)t(e), de afkoop van pensioen en de alimentatie mogen niet ten koste gaan van een bloeiend bedrijf.

Tegelijkertijd begrijpt hij dat u – er als partner van de ondernemer – zeker van wilt zijn dat u bij de afwikkeling van de echtscheiding krijgt waar u recht op heeft. Zeker als u uw partner jarenlang in staat heeft gesteld om het bedrijf op te bouwen en u inmiddels niet precies weet waar het vermogen van de onderneming in zit.

Dit zijn vraagstukken waar Huib van Hapert u graag bij begeleidt. Door zijn ondernemingsrechtelijke kennis en ruime ervaring met complexe echtscheidingen is hij in staat om telkens een stap vooruit te denken en typische ondernemersaspecten als de rekening-courant, het DGA-salaris, wisselend dividend en / of wisselende winstbedragen in de jaarrekeningen in uw voordeel uit te leggen.

Uiteraard is alle voorgaande extra kennis toepasbaar bij ‘reguliere’ scheidingen en verschaft die u een voorsprong in de rechtszaal.

AANPAK

Bent u (partner van) een ondernemer? Dan is het van belang om Huib van Hapert in een zo vroeg mogelijk stadium bij de echtscheiding te betrekken. Hij is er zich van bewust dat een echtscheiding op veel punten gevoelig ligt. Niet alleen ten aanzien van de onderneming, maar ook ten aanzien van de (omgang met de) kinderen. Ook kinderalimentatie en partneralimentatie zijn vaak een heet hangijzer. Deze aspecten bekijkt hij afzonderlijk en in onderlinge samenhang. Daarbij opereert hij behoedzaam. Zo kan hij in uw belang een overlegscheiding in gang zetten. Soms heeft een dossier echter een breekijzer nodig. Natuurlijk doet hij dit altijd in overleg met u en niet nadat de kansen en risico’s met u zijn doorgenomen.

SAMENWERKING

Een echtscheiding waarbij een onderneming is betrokken vraagt, meer dan een ‘reguliere’ scheiding, om samenwerking. Met u, maar ook met andere adviseurs: accountants, fiscalisten, notarissen, financieel planners en register valuators, zoekt hij de beste oplossing. Huib van Hapert is een volwaardige gesprekspartner voor uw adviseurs. Daarnaast beschikt Huib van Hapert over een ruim netwerk van specialisten dat zo nodig voor aanvullend advies kan worden ingeschakeld.

CONTACT OPNEMEN

Huib van Hapert houdt u altijd een evenwichtig beeld van de procesrisico’s voor en maakt tegelijkertijd een inschatting van de kosten. Uw uiteindelijke tevredenheid op de lange termijn vormt altijd het einddoel. Zijn praktijk is niet voor niets door de jaren heen ‘via via’ opgebouwd. Neem contact op.

  • CONTACT

NEEM CONTACT OP VOOR UW VRAGEN OF PROBLEMEN

Review

VANAF HET EERSTE GESPREK VOELDE IK DAT IK IN GOEDE HANDEN WAS BIJ HUIB VAN HAPERT. HIJ COMBINEERT JURIDISCHE SCHERPTE MET REALISTISCH EN EMPATHISCH ADVIES. DANKZIJ ZIJN EXPERTISE WONNEN WE DE ZAAK EN KON IK WEER MET VERTROUWEN NAAR DE TOEKOMST KIJKEN.

This site is registered on wpml.org as a development site.